csollak_osztogyojtu_03.jpg
Megújuló energiák

Fűtés geotermikus energia felhasználásával

Napjainkban ismét sok szó esik a geotermikus energia hasznosításáról. Érdemes szétnéznünk mit láthatunk milyen eredmények, tapasztalatok születtek ezen a területen.

Fűtés céljaira felhasználható geotermikus energia.Először röviden tekintsük át ismereteinket a geotermikus energia felhasználásáról. A geotermikus energia a természetes energiaforrások csoportjába tartozik. Eredete szerint földhő, jellemzője a geotermikus gradiens, melynek értéke a mélység függvényében a földkéreg hőmérsékletnövekedését adja meg.
Magyarországon átlagban 18m/oC értéket lehet figyelembe venni.

A hazai geotermikus energiahordozó hévizek termelését és hasznosítását az ország kedvező geotermikus és hidrogeológiai adottságai határozzák meg. Ennek az állapotnak mélyföldtani és földkéreg-szerkezeti okai vannak.


Magyarország gazdag megújuló energiaforrásokban, különösen a geotermikus energia foglal el előkelő helyet ezen a listán..
Ennek ellenére energetikai célú hasznosításuk ellentmondásos, mert a felhasználás mértéke csekély és az alkalmazások műszaki színvonala általában alacsony.

Tanácsadásaink során igyekszünk kihangsúlyozni az egyes lehetőségek előnyeit-hátrányait az esetleges veszélyforrásokat. A geotermikus energia hasznosítása fűtés céljaira remek lehetőség a hosszú távon takarékos rendszer kialakítására, ha szakszerűen végzik el.

Kérje szakértő munkatársaink konzultációját.

SBK osztó-gyűjtők geotermikus energia hasznosításához

SBK 5000 osztó-gyűjtők

SBK osztó-gyűjtők >