csollak_osztogyojtu_01.jpg
Gazdaságos fűtés

Padlófűtés

Az energia árak növekedése miatt az utóbbi néhány évben rohamosan növekedett az alacsony hőmérséklettel működő fűtési rendszerek, mint a padlófűtés alkalmazása és mára a családi házak, társasházak egyéb lakó- és hivatali épületek megszokott fűtési rendszerévé vált.

A padlófűtés alkalmazása növeli a komfortérzetet

A padlófűtés fokozódó népszerűsége köszönhető annak, hogy az emberi szervezet által ideálisnak érzett hőmérséklet elosztást a padlófűtés sokkal jobban megközelíti, mint a radiátoros fűtés. Ezen túlmenően egy sor előnnyel rendelkezik a hagyományos radiátoros fűtéshez képest, mint például az optimális hőmérséklet-eloszlás, a kisebb energia-felhasználás, a nagyobb komfort.

Hőeloszlás radiátoros fűtés esetén Padlófűtés alkalmazása mellett kedvezőbb a helyiség hőmérséklet eloszlásaellátott helyiségben
hő eloszlás radiátoros fűtés esetén
rosszabb komfortérzet
hő eloszlás padlófűtés esetén
jó komfortérzet

A padlófűtés szakszerűen kivitelezve egy energiatakarékos fűtési mód, ami még a komfortérzetet is jelentősen növeli. Kizárólag a padlófűtési rendszer alkalmazásával fűteni egy helyiséget azonban csak akkor lehet, ha a hőveszteség az egészségügyi és komfortszempontoknak megfelelő felületi hőmérséklet esetén pótolható, ellenkező esetben kiegészítő fűtést kell alkalmazni. Gyakori megoldás, hogy a csempével vagy kőlappal burkolt helyiségeket padlófűtés beépítésével fűtjük, míg a többiben meleg padlóburkolat mellett radiátoros fűtést alakítanak ki.

A padlófűtés által kínált előnyök azonban csak a padlószerkezet megfelelő kialakítása és korrekt szabályozás mellett érvényesíthetők.

A padlófűtési rendszer

  • A padlófűtés tervezésekor egy sor szempontot kell figyelembe venni a padló szerkezete vonatkozásában. A padló alatti hő szigetelés, a csőosztás, a csőkeresztmetszet, az ágyazó esztrich mérete, különleges fapadlók esetében a hő elosztás módja, megoldása lényegesen befolyásolják a hő leadást, a körök vízáramát, ellenállását és hőlépcsőjét, így a helyiség komfortját.
  • A korszerű jól működő megfelelő komfortot biztosító energiatakarékos padlófűtési rendszerek készítése során alapvetően a következő szabályozási feladatokat kell ellátnunk
  • Vízhőmérséklet szabályozás
  • Fűtési körök beszabályozása
  • Egyedi helyiséghőmérséklet-szabályozás


Ha helyiséghőmérséklet-szabályozást kívánunk alkalmazni, vagy lehetővé kívánjuk tenni annak későbbi megvalósítását, olyan osztó-gyűjtőt kell választani, amelyre körönként termikus szelepmozgatót lehet szerelni.

Padlófűtés csőosztásA padlófűtés akkor működik megfelelően ha a padlószerkezet kialakítása során a megfelelő hőszigetelés, csőelosztás és csőkeresztmetszet megválasztása mellett gondoskodunk az előremenő vízhőmérséklet szabályozásáról és a körök vízmennyiségének beállításáról. Amennyiben az egyes helyiségekben eltérő a hőmérsékletet, tökéletes komfortérzetet, esetleg változó hőmérséklet menetrendet kívánunk biztosítani, egyedi helyiséghőmérséklet-szabályozást kell alkalmazni.

A helyes padlószerkezet létrehozása és a megfelelő szabályzó berendezések használata jelentős energia megtakarítást és jó komfortérzetet eredményez.

Miben tudunk önnek segíteni egy jól működő padlófűtési rendszer felépítésében

Ahhoz hogy a padlófűtés, a falfűtés vagy bármely fűtési rendszer gazdaságosan és jól működjön alapvető feltétel egy jól kiszámított megtervezett gépészeti terv. Ez tartalmazza a rendszer részletes leírását, a szükséges anyagok kiírását, a kivitelezésre vonatkozó pontos előírásokat, egészen a padlófűtési csövek lefektetésének adatait, a csövek egymástól mért távolságát is. Ez nem csak a gazdaságosságot befolyásolja, de a helyiségben tartózkodók egészségére is komoly hatással van!

Mindenkinek szívesen állunk rendelkezésére ha építkezik vagy felújít korszerűsít.

Konzultáció

Segítséget nyújtunk még a tervezés előtt szaktanácsadással, alternatívákat kínálunk a megfelelő fűtési rendszer kiválasztásában.

Épületgépészeti terv

Fontos, hogy az építkezés megkezdése és az anyagok megvásárlása előtt elkészüljenek a fűtési rendszer tervei. Mérnökünk megtervezi és elkészíti az Ön igényeinek megfelelő fűtési rendszer épületgépészeti terveit. Az épületgépészeti terv tartalmaz egy anyagkiírást ami alapján megrendelő árajánlatot kérhet az anyag költség várható alakulására.

Fűtéstechnikai szaküzlet

Padlófűtés tervezése, alkatrészek, szerelvények - Zöldhő fűtéstechnikai szaküzlet Fűtéstechnikai szaküzletünk átfogóan foglalkozik padlófűtés, falfűtés, radiátoros fűtés víz, gáz szerelési anyagok forgalmazásával. Az anyagkiírás alapján egyeztetetünk a felhasználandó anyagok minőségétől kezdve az osztó-gyűjtő, a padlófűtéscső és a további szerelési anyagok árairól és kiválasztjuk az Ön számára legkedvezőbb megoldást.

 

Osztó-gyűjtő - speciális padlófűtés osztó-gyűjtők a jól szabályozható fűtés kialakításához

Szerelt osztó gyűjtő padlófűtés kialakításához A padlófűtés legfontosabb szerelvénye az osztó-gyűjtő. Az általunk forgalmazottak közül figyelmükbe ajánlom elsősorban a szerelt szivattyús változatot, mely egy önálló egységként működik és gazdaságos működést eredményez. Működésének lényege hogy az osztó-gyűjtő a padlófűtésben keringteti a fűtővizet és egy termosztatikus szelep segítségével csak a megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű fűtővizet adagolja a padlófűtési rendszerbe.
Ha a padlófűtési rendszer  kombinálva van  radiátorokkal, akkor sincs szükség hőcserélő beiktatására hiszen önmaga állítja elő a kevert, alacsonyabb hőmérsékletű meleg vizet a padlófűtés számára.

Felszereltségi skála széles és minden igényt kielégítő, az osztó termo motorral(termo fejjel) felszerelhető hogy akár helységenként állítható a kívánt hőmérséklet. Fontos a visszatérő "gyűjtő" egységbe beépíthető áramlásmérő, mellyel a rendszer könnyen beszabályozható

SBK osztók geotermikus fűtési rendszerekhez

SBK 5000 osztó-gyűjtők

SBK osztó-gyűjtők >

Padlófűtés cső

Az rendszer fontos része a padlófűtés cső, amiből alapvetően kétfélét különböztetünk meg. A kifejezetten műanyag csövek és az alumínium betétes ötrétegű csövek. Mindkét termék igen széles minőségi skálán található a piacon és ennek megfelelően igen nagy az árdifferencia.
Érdemes kihasználni üzletünk akciós ajánlatait.

Szakszerű kivitelezés

Még egy nagyon fontos dologra hívnám fel az építkezők figyelmét: követeljék meg a kivitelezőtől az épületgépészeti terv betartását! Ha kivitelezés közben módosítást eszközölnek a rendszeren, feltétlenül jelezzék a tervezőnek, aki a változtatásokat belekalkulálja a meglévő tervbe, kiszámítja az új paramétereket és leellenőrzi, hogy a módosításokkal együtt is megfelel-e a rendszer az eredeti elvárásoknak. Szükség esetén módosít a rendszer többi elemén is. Így tud felelősséget vállalni azért hogy a megrendelő igényeinek megfelelően működik a fűtési rendszer.

A kivitelezéshez megbízható, referenciákkal rendelkező szakembereket tudunk ajánlani, akik szakszerűen végzik el a javításokat és kivitelezési munkákat az Ön otthonában is!